Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

15-дневна прогноза за България 15.05.-31.05.2019

15-дневна прогноза за България 15.05.-31.05.2019

През втората половина от месеца променливият характер на времето в страната ще се запази. Ще има и валежи и кратки периоди с повече слънце, а и в часовете преди обяд също в много райони ще е по-често слънчево. Температурите ще са близки и малко по-високи от обичайните.

В петък над по-голямата част от страната облачността ще е предимно значителна, ще има и превалявания. В петък валежите ще са предимно в западната половина от страната и в следобедните часове ще са придружени с гръмотевици.

Температурите ще са в по-широки граници: в Западна България и по Черноморието ще бъдат 17°-22°, в останалата част от страната - 21°-26°.

В събота в източните райони все още ще има превалявания и гръмотевици, но от запад ще започне бързо подобрение на времето и чувствително затопляне.

В неделя ще предимно слънчево, южният вятър ще се усили и максималните температури на места ще достигат 30°-32°.

В началото на следващата седмица вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в източните райони - все още южен. Облачността ще е променлива, вероятността за валежи е сравнително малка, повишава се във вторник с преминаването на атмосферно смущение, по което по-голяма вероятност да превали има в Северна България и западните планински райони. Дневните температури слабо ще се понижат. До края на месеца резки промени в температурите не се очакват. Слабо понижение ще има около 26-и, а след 28-и – отново повишение. Най-голяма е вероятността за валежи (с краткотраен характер в следобедните часове) в периода 23-28 май и в самия край на месеца. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.