Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 21.05.2019–26.05.2019

Седмична прогноза за България 21.05.2019–26.05.2019

Днес преди обяд ще е с разкъсваща се висока облачност, в много райони до предимно слънчево. След обяд над Западна България, а до полунощ и над централната част на Дунавската равнина ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има валежи, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. В източната половина на страната ще продължи да духа до умерен южен вятър. В западните райони вятърът ще е слаб от югозапад, по-късно след обяд ще се ориентира от запад и ще се усили. Максималните температури ще са между 23° и 28°.

Във вторник, след временно разкъсване и намаление на облачността, около и след обяд над Централна Северна, над Източна и планините на Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места там ще превали и прегърми. От запад ще проникне малко по-хладен въздух; повече ще се понижат температурите в Северна България, максималните там ще са 20°-25°, в Южна ще достигат до 27°-28°.

В сряда вероятността за валежи е малка, ще преобладава слънчево време, с купеста облачност след обяд.

В четвъртък от запад на изток ще премине още едно атмосферно смущение. На места ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, до умерен.

В петък облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има превалявания, временно интензивни, придружени и с гръмотевици. Вятърът от северозапад ще се усили.

В събота явленията ще намалеят, до вечерта вятърът ще отслабне и ще придобие южна компонента.

В неделя в източната половина от страната южният вятър ще се усили. Над западната - около и след обяд отново ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има превалявания и гръмотевични бури. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.