Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

През първите 10 дни на юни ще е по-хладно, след това температурите се повишават

През първите 10 дни на юни ще е по-хладно, след това температурите се повишават

През юни се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 20 и 22°. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 10° и 15°, а най-високите - между 30° и 35°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

И през юни ще се запази тенденцията за неравномерно разпределение на валежите. В западната половина от страната месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, а в източната - валежите ще са на по-малко места и ще са по-малко като количества.

През повечето дни от първото десетдневие въздушната маса ще е неустойчива и в часовете след обяд и преди полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, посочват от НИМХ. На много места ще има краткотрайни валежи, гръмотевична дейност и градушки. През първите дни температурите ще са малко под нормата, но тенденцията е към постепенно повишение.

През второто десетдневие температурите ще се задържат около нормалните за периода, с продължаваща тенденция към бавно повишение. През повечето дни ще се задържи неустойчиво с условия за чести следобедни превалявания и гръмотевична дейност. Слънчеви часове ще има преди пладне.

През третото десетдневие температурите относително ще се повишат. Ще настъпва постепенно стабилизиране на атмосферата, превалявания и гръмотевици ще има на по-малко места.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.