Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

15-дневна прогноза за България от 16 до 31 август 2019 г.

15-дневна прогноза за България от 16 до 31 август 2019 г.

След жегите и последвалото захлаждане, през по-голямата част от втората половина на август температурите ще са около, в отделни дни и по-високи от обичайните. По-голяма е вероятността времето да се задържи спокойно – през повечето дни предимно слънчево, а в отделни дни в низините и горещо.

В петък с умерен, в Дунавската равнина и временно силен, предимно северозападен вятър ще продължи да нахлува хладен въздух. Облачността ще е променлива, по-значителна над източните и южните райони и на места там ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

В събота ще преобладава слънчево време. Над източните, след обяд и над планинските райони, ще се развие купеста облачност и на отделни места там ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър, със северна компонента; до вечерта в по-голямата част от страната вятърът ще утихне. Ще се задържи прохладно, с дневни температури в по-голямата част от страната под 30°.

В неделя и през първата половина от следващата седмица ще бъде предимно слънчево, след обяд към вторник-сряда в низините ще бъде отново горещо. Преобладаващите максимални температури ще са между 32° и 37°, с източен вятър по-ниски, до 27°-29°, ще остават по Черноморието.

В периода 23-27 август се повишава вероятността за превалявания, като на повече места ще са те към 25 август. Температурите ще се понижат, но ще се задържат около нормалните за месеца.

Към 28 август слабо ще се затопли, а и вероятността за валежи намалява. В самия край на месеца отново ще има условия за превалявания и понижение на температурите, което ще ги задържи около нормите. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.