Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Септември започва с горещини, ще бъде топъл

Септември започва с горещини, ще бъде топъл

Месец септември ще започне със слънчево време и максимални температури между 31° и 36°. Такава е прогнозата за времето в началото на следващия месец според синоптика Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предаде "Фокус".

На 23 септември в 10 ч. и 50 мин. настъпва есенното равноденствие и започва астрономическата есен.

Тази година през септември се очаква средните месечни температури да бъдат около и над нормата, която за равнините е между 18° и 21°, за високите полета – между 15° и 17°, а за планините – между 3° и 8°. Най-високите температури през септември ще бъдат между 31° и 36°, а най-ниските – между 2° и 7°.

Месечната сума на валежите ще бъде около и под нормата, която за равнините е между 30 и 50 л/кв.м, а за планинските и припланинските райони – от 50 до 80 л/кв.м.

През първите няколко дни от септември ще е предимно слънчево и в по-голямата част от страната горещо с максимални температури между 31° и 36°. Към средата на първото десетдневие от северозапад на югоизток ще премине слабо изразено атмосферно смущение и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. През втората половина от периода температурите относително ще се понижат, но отново ще са по-високи от обичайните. Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. В края на десетдневието облачността ще се увеличи и на места ще превали дъжд.

През повечето дни от второто десетдневие температурите ще бъдат близки до обичайните, а времето ще е спокойно и предимно слънчево. Вероятност за преминаване на атмосферни смущения с превалявания има около 14-15-и и около 18-и септември, когато и температурите относително ще се понижат.

През третото десетдневие температурите бавно ще се понижават. През повечето дни от периода ще е относително сухо и спокойно. Вероятност за преминаване на атмосферни смущения с валежи има около 22-и, 26-и и в края на месеца.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.