Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 16.09.2019–22.09.2019

Седмична прогноза за България 16.09.2019–22.09.2019

Днес ще бъде слънчево, около и след обяд над Източна България с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб вятър, предимно от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 27° и 32°.

Във вторник ще остане предимно слънчево. В Дунавската равнина вятърът от запад-северозапад временно ще се усили. Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 28° и 33°.

В средата на седмицата над страната ще премине студен атмосферен фронт и температурите чувствително ще се понижат.

В сряда денят ще започне със слънце, но от от север-северозапад облачността ще се увеличи и до края на деня на отделни места в Северна България ще превали. Вятърът отново ще се усили и в Северозападна България температурите ще се понижат, но в по-голямата част от страната все още ще са високи.

През нощта срещу четвъртък и в четвъртък ще преобладава облачно време, на места с превалявания от дъжд, в отделни райони е възможно и да прегърми. Студеният въздух ще обхване цялата страна и максималните температури ще са от 16°-18° в североизточните райони до 23°-25° в крайните югозападни.

В петък валежите ще спрат, до вечерта и облачността ще намалее до незначителна и през почивните дни ще преобладава слънчево време. Вятърът ще отслабне, постепенно ще се ориентира от изток. Ще се понижат минималните температури, а дневните слабо ще се повишат. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.