Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 30.09.2019–06.10.2019

Седмична прогноза за България 30.09.2019–06.10.2019

Днес ще е предимно слънчево и топло. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от запад-северозапад, в Източна България – от юг. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 27° и 32°, за София – около 27°.

Във вторник и сряда ще бъде предимно слънчево и топло за периода. Първия ден ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен северозападен вятър и дневните температури, главно в североизточната половина от страната, слабо ще се понижат.

Втория ден вятърът ще се обърне от юг-югозапад и максималните температури отново ще са над 25°, на отделни места ще достигат и до 30°-31°. Преобладаващите минимални и двата дни ще са между 11° и 16°.

В четвъртък в Източна България вятърът ще остане югозападен и дневните температури там ще са високи. В западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне захлаждане. Облачността ще се увеличава, след обяд и през нощта срещу петък на места в западните райони ще превали, възможно е и да прегърми.

В петък и събота превалявания ще има на повече места из цялата страна. От северозапад, втория ден в източната половина от страната от североизток, захлаждането ще продължи, ще бъде по-интензивно и по-чувствително; в събота дневните температури няма да надхвърлят 15°-17°.

В неделя ще е почти без валежи, облачността ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще отслабне, но ще остане хладно за периода. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.