Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 07.10.2019–13.10.2019

Седмична прогноза за България 07.10.2019–13.10.2019

Днес облачността ще е предимно значителна с повече слънце в часовете преди обяд. Привечер и през нощта срещу вторник на места, главно в Южна България, ще има превалявания от дъжд. Тази сутрин на места по високите полета и в котловините има слани. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 13° и 18°.

Във вторник ще бъде доста хладно, с дневни температури между 12° и 17°, сутрешни - между 5° и 10°. Вятърът ще бъде от север-североизток, слаб, в източните райони - до умерен. Облачността ще е променлива, все още по-често значителна и на места, с по-голяма вероятност в Южна България, ще превалява дъжд, в планините над 1800 метра - сняг.

В средата на седмицата вятърът ще се смени с югозападен, ще се усили и бързо ще се затопли. В сряда облачността ще се разкъса и намалее до слънчево, но в четвъртък от запад отново ще се увеличи, отначало ще бъде висока и средна, но до вечерта ще се вплътни и в Северозападна България ще превали дъжд.

През нощта срещу петък и в петък на места от запад на изток ще има превалявания, с по-голяма вероятност в Северна България и планините. Със запад-северозападен вятър температурите временно ще се понижат.

През почивните дни ще бъде без валежи. Облачността ще намалее. Вятърът ще отслабне. Ще се затопли. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.