Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

15-дневна прогноза за октомври 2019

15-дневна прогноза за октомври 2019

През следващите дни до края на тази и в началото на следващата седмица ще остане топло за периода, в повечето райони - и предимно слънчево, на места в низините в източната половина от страната, а към четвъртък-петък - и по поречието на Дунав, след полунощ и преди обяд ще има ниска облачност или мъгла, от които ще преръмява. Ще бъде почти тихо.

Преобладаващите максимални температури ще са между 21° и 26°, в районите, където ниската облачност или мъглата ще се задържат по-дълго - до около 20°.

Минималните в повечето места най-често ще са между 7° и 12°. В планините през целия период ще бъде слънчево и по-топло от обичайното.

Към 23-24-и октомври ще има повече увеличения на облачността, но и тогава вероятността за валежи е много малка.

От 25-и до 27-и октомври предстои период с променливо време, с повече облачност и повишена вероятност за валежи. През този период дневните температури ще продължат постепенно се понижават, но минималните няма да се променят съществено и като цяло за периода, средните температури ще останат по-високи от обичайните. В последствие, до края на месеца, по-вероятно изглежда да има краткотрайно стабилизиране на времето, с по-малка вероятност за валежи. Все пак, малка вероятност за валеж има на 30-и октомври. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.