Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 16.12.2019–22.12.2019

Седмична прогноза за България 16.12.2019–22.12.2019

Днес преносът на въздушни маси над страната ще е от югозапад и температурите ще се повишават. Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, на места в равнините и котловините ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, по-ниски в местата с трайна мъгла.

И през следващите дни над страната от югозапад ще продължи да се пренасят топли въздушни маси. По поречието на Дунав, в котловините и на места в Горнотракийската низина сутрин ще бъде с мъгли, ниска облачност и намалена видимост, които от ден в ден ще се задържат все по-дълго и ще обхващат повече райони; дневните температури там ще остават по-ниски, до 4°-8°. В останалата част от страната ще бъде предимно слънчево, затоплянето ще продължи. Значително по-високи от обичайните ще бъдат температурите в планините, в Предбалкана, през втората половина от седмицата - и в североизточните райони; дневните ще достигат на места 15°-18°.

В четвъртък от запад температурите слабо ще се понижат, докато на изток в петък-събота югозападният вятър ще се усили и максималните ще бъдат до 15°-16°.

От запад ще се появи висока и средна облачност, която през почивните дни ще се увеличава и вплътнява. В събота на отделни места, главно в Западна България, а в неделя на много места в страната ще бъде с превалявания от дъжд, над 1500 метра - от сняг. Вятърът ще се обърне от запад-северозапад, температурите в неделя ще се понижат, но ще останат по-високи от обичайните за втората половина на декември. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.