Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 12 февруари

Прогноза за България за 12 февруари

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.

През нощта облачността ще е значителна и на много места ще има валежи от дъжд, във високите котловинни полета и планинските райони от сняг. Утре от север на юг облачността ще се разкъсва и валежите ще спират, най-късно в крайните южни райони. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него ще започне да нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между 1° и 6°, максималните - между 6° и 11°.

В планините ще продължи да бъде ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части – бурен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще започне да отслабва. Облачността ще е значителна и на много места ще вали сняг. Ще нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра – около минус 4°.

По Черноморието облачността ще е значителна с валежи от дъжд. От север на юг валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа до умерен северозападен вятър, който след обяд временно ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са между 7° и 12°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.