Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 27 февруари

Прогноза за България за 27 февруари

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е незначителна. Ще е топло с минимални температури от 4° до 9°, в източните райони до 12°-13°. През деня през страната ще премине студен атмосферен фронт. От запад на изток облачността ще се увеличи и вплътни и ще има валежи от дъжд, които привечер по високите котловинни полета на Западна България ще преминат в сняг; възможни са и гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен, в повечето райони и силен. С него ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижават. Към 14 часа ще са от 5°-6° на места в Западна България до 15°-16° в източните райони, където преди обяд вятърът ще е все още югозападен. След обяд валежите от северозапад временно ще спрат, а облачността ще се разкъса.

В планините облачността ще бъде значителна с валежи от сняг, под 1000 метра – от дъжд. Ще духа силен, по високите и открити части до бурен вятър: преди обяд от югозапад, след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

По Черноморието облачността от запад ще се увеличава и след обяд ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен, временно до силен вятър от запад-югозапад, който до края на деня ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 13°-16°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.