Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 16 юли

Прогноза за България за 16 юли

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. По-значителна облачност ще се задържи над западните райони и след полунощ на места там ще превали. До сутринта облачността там временно ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Утре над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има валежи и гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в следобедните часове, ще има условия и за градушки. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. На изток през целия ден ще остане предимно слънчево, а вятърът ще е от юг-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 27° и 32°.

Сутринта над планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над масивите в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 12°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 24° - 26°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.