Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 27.07.2020–02.08.2020

Седмична прогноза за България 27.07.2020–02.08.2020

Днес ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над много места отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи и гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са от 25°-27° в Западна България до 32°-34° на изток.

Във вторник ще бъде слънчево, с купеста облачност след обяд над североизточните и планинските райони. В цялата страна вятърът временно ще се ориентира от север-североизток, слаб, в Източна България – до умерен. Сутринта в котловините ще бъде сравнително хладно, през деня ще се затопли и максималните температури в страната ще са предимно между 31° и 36°.

В сряда и четвъртък ще бъде слънчево, в низините след обяд - горещо, на много места дневните температури ще надхвърлят 35°, в отделни райони - до 38-39°.

В петък по-късно през деня от север-северозапад ще проникне хладен въздух. Облачността ще се увеличи и на места в Северна България и планинските райони ще има валежи от дъжд, придружени с гръмотевични бури. Възможни са локални интензивни явления. В Южна България температурите ще се задържат високи.

През почивните дни ще има променлива облачност, над по-голямата част от страната по-често до слънчево. Само на отделни места е възможно да превали. Ще се понижат и температурите в южната част от страната. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.