Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 19 август

Прогноза за България за 19 август

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

През нощта над северозападните райони от страната облачността ще е значителна и ще има валежи от дъжд. В планинските райони количествата ще са значителни. Над Централна и Източна България ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб югоизточен вятър, в Северозападна България след полунощ ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Утре в цялата страна вятърът ще е умерен от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, често значителна и на много места от запад на изток ще има валежи от дъжд. В Западна и Централна България валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. Предимно слънчево ще e през по-голямата част от деня над Източна България. Максималните температури ще са от 24° – 26° в северозападните райони от страната до 30° – 32° на изток.

Преди обяд над масивите от Западна, а след обяд и над Централна България облачността ще е значителна. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 13°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Привечер ще има временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб вятър от югоизток, след обяд ще се ориентира от запад и ще се усили. Максималните температури ще са 26° - 28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.