Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 8 октомври

Прогноза за България за 8 октомври

Атмосферното налягане ще се повишава и вечерта ще достигне средното за месеца.

През нощта валежите ще обхванат почти цялата страна. На места в северозападната половина ще са значителни. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили, най-късно утре сутринта в източните райони. През деня ще бъде облачно, в повечето райони – дъждовно. На места в Източна България валежите ще са интензивни и придружени с гръмотевици. В Дунавската равнина, откритите планински райони и западната част на Горнотракийската низина вятърът ще е силен, в останалите райони – предимно умерен. С него ще нахлува студен въздух, температурите ще се понижават и към 15 ч. ще са между 13° и 18°.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, над около 2000 метра преминаващи в сняг. С умерен и силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 3°. Условията за туризъм не са добри.

Над Черноморието ще е предимно облачно и дъждовно. На места валежите ще са интензивни и придружени с гръмотевици. Сутринта все още ще духа южен вятър, който до обяд ще се ориентира от запад-северозапад и с него температурите ще започнат да се понижават. Към 15 ч. ще са между 17° и 21°. Температурата на морската вода е около 22°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.