Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Оранжев код за силен вятър и интензивни валежи е в сила за 6 области в страната

Оранжев код за силен вятър и интензивни валежи е в сила за 6 области в страната

Оранжев код за силен вятър и интензивни валежи е в сила за 6 области в страната. Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Предупреждението важи за областите Смолян, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник и София-област. В тези области ще има значителни валежи, като в отделни райони количеството им ще достига 35-50 л/кв. м. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър с пориви до 18-20 м/с.

Жълт код за обилни валежи и силен вятър е обявен в 9 области - София-град, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Кърджали и Стара Загора. Там се очаква умерен до силен вятър от юг-югозапад, който впоследствие ще смени посоката си от северозапад и ще се усили. Поривите ще достигат 18-24 м/с. Ще има и значителни валежи и в отделни райони количеството им ще надхвърля 20 л/кв. м.

Жълт код за силен вятър важи за 13 области в страната - Габрово, Велико Търново, Сливен, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Разград, Търговище и Русе. В тези области ще духа юг-югозападен вятър с пориви 18-24 м/с.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.