Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 20 октомври

Прогноза за България за 20 октомври

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.

През нощта над по-голямата част от страната ще е ясно и почти тихо. Над източните райони облачността ще е разкъсана и ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Сутринта в повечето райони ще е студено с минимални температури между 0° и 5°, в равнините и по високите полета ще се образува слана, в Източна България ще са по-високи – от 7° до 10°. Утре ще бъде предимно слънчево, над Югоизточна България с по-значителна облачност и там на отделни места ще превали слаб дъжд. В сутрешните часове на места в равнините видимостта ще бъде намалена. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е слаб, в Източна България до умерен. След студеното утро, през деня ще се затопли и максималните температури ще са 13°-18°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Максималната температурата на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 4°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и на места по южното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 17°-19°. Температурата на морската вода е 20-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.