Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 18 ноември

Прогноза за България за 18 ноември

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна - по-високо от средното за месеца.

През предстоящото денонощие ще бъде облачно. Още през нощта от северозапад ще започнат слаби валежи от дъжд, които през деня ще обхванат цялата страна и на отделни места в планинските и източните райони ще са временно силни. Ще духа слаб, след обяд в източната половина на страната умерен северен вятър, с който ще прониква по-студен въздух. Минималните температури ще са предимно между 3° и 8°; дневните ще се понижат и ще са от 7° до 12°. До вечерта на повечето места валежите ще спрат, само в югоизточните райони все още ще има превалявания.

Над планините ще е облачно. На много места ще има валежи от дъжд, над около 1700-1900 метра - от сняг, в отделни райони ще са силни. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Температурите ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°.

Над Черноморието ще е облачно. Главно след обяд ще има валежи, които в повечето места ще са силни. Ще духа умерен вятър от север, привечер - от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 11°-12°. Температурата на морската вода е 15°-17°. Вълнението на морето в сутрешните часове ще е 2 бала, но след обяд ще се усилва до 3 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.