Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 7 януари

Прогноза за България за 7 януари

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца. Бавно ще се понижава, но вечерта ще започне да се повишава.

През следващото денонощие ще е облачно. През нощта дъжд ще вали главно в западната половина от страната. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, който след полунощ в крайните северозападни райони ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°. Утре в Северна България валежите ще спрат, а в Южна ще продължи да вали през целия ден. Преди обяд в източните райони все още ще духа до умерен югозападен вятър, но след обяд в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад и в Дунавската равнина временно ще се усили. С него ще започне да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са предимно между 10° и 15°, по-ниски ще са в северозападната част от страната.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1000 м - от сняг. Ще духа силен, по билата и бурен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 1°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. След обяд с валежи от дъжд, главно по южното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който до края на деня ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 12°-15°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.