Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 11.01.2021–17.01.2021

Седмична прогноза за България 11.01.2021–17.01.2021

Днес, с прекъсвания, валежите ще продължат и на много места ще са значителни. В по-голямата част от страната ще вали дъжд, а сняг в северозападните райони. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб и умерен и с него ще започне по-трайно застудяване. Максималните температури ще са от 0° до 5° в Северна България, в Южна - между 5° и 10°, в крайните югозападни райони и малко по-високи.

През следващите дни вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, отначало ще е слаб, впоследствие ще се усили и с него ще прониква студен въздух. Валежите ще продължат.

Във вторник в по-голямата част от Северна България и планините ще са от сняг, а в Южна и Източна - от дъжд; значителни по количество ще са в югоизточните райони.

В сряда валежите постепенно ще спрат. В четвъртък, след временни разкъсвания и намаления, облачността отново ще се увеличи и ще завали слаб сняг. Температурите ще се понижават постепенно и в четвъртък и петък минималните в цялата страна ще са отрицателни, а в по-голямата част от Северна България и дневните ще остават около и под 0°.

През почивните дни вятърът ще отслабне, вероятността за валежи е малка, облачността ще се разкъсва, но ще остане предимно значителна. Ще бъде доста студено, сутрин на места в Северна България температурите ще са около и под минус 15°, а дневните в цялата страна ще са отрицателни. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.