Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 15 януари

Прогноза за България за 15 януари

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е малко по-високо от средното за месеца.

Преди полунощ облачността ще е значителна и на много места все още ще превалява сняг. След полунощ валежите ще спират, а от запад и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен западен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 5° и 0°. Сутринта на места в Източна България все още ще превалява слаб сняг, но бързо ще спре и там облачността ще се разкъса. Над останалата част от страната ще бъде предимно слънчево. Западният вятър ще отслабва, а до вечерта в отделни райони и ще стихва. Максималните температури ще са между минус 1° и 4°. През нощта срещу събота от запад отново ще се заоблачава.

Сутринта в планините облачността ще е значителна и на места, главно по старопланинското било, все още ще превалява сняг, но бързо ще спре. След обяд облачността ще се разкъса до предимно слънчево време. Ще духа умерен до силен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра - около минус 10°.

В сутрешните часове по Черноморието облачността ще е значителна, но ще се разкъса и намалее. През деня ще е предимно слънчево. Преди обяд ще духа до умерен западен вятър, след обяд вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 4° - 6°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.