Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 19 февруари

Прогноза за България за 19 февруари

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца. През деня слабо ще се понижи.

През нощта северозападният вятър ще отслабне, ще се ориентира от североизток и с него в Източна България за кратко ще проникне по-студен въздух. На отделни места в Централна и Югоизточна България ще превали дъжд и сняг. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 5° и 0°, в отделни котловини на Югозападна България, където ще бъде почти тихо и предимно ясно, до минус 8°. Утре в сутрешните часове на отделни места в Югоизточна България все още ще има превалявания от дъжд и сняг. Облачността от североизток ще се разкъса и намалее, но в Дунавската равнина и Горнотракийската низина през по-голямата част от деня ще има ниска облачност или мъгла. След обяд над Западна България ще се появи и разкъсана средна и висока облачност, която до полунощ ще обхване почти цялата страна. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър, който в следобедните часове ще отслабне, в много райони и стихне. Максималните температури ще бъдат от 1° в североизточните райони до 11° в крайните югозападни.

Над планините в сутрешните часове над Централна и Източна Стара планина ще има значителна облачност и на отделни места там ще превали слаб сняг, но облачността ще намалее и през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се появи висока облачност. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

Над Черноморието в сутрешните часове все още по южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд, но от север облачността бързо ще намалее и през по-голямата част от деня ще бъде слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са между 1° и 3°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.