Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 20 февруари

Прогноза за България за 20 февруари

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

През следващото денонощие облачността ще е предимно значителна. През нощта ще е почти без валежи, в отделни райони, главно в Горнотракийската низина видимостта ще е намалена. Утре на места от северозапад на югоизток ще превали предимно слаб дъжд, в Северна България в сутрешните и вечерните часове дъждът ще се примесва и със сняг. Ще духа слаб вятър с източна компонента. Минималните температури ще са предимно от минус 3° до 2°; максималните ще са между 5° и 10°, в крайните северни райони и малко по-ниски.

Над планините ще е предимно облачно и на места ще има слаби валежи от сняг, под около 1200 метра - от дъжд. През по-голямата част от деня ще духа умерен северозападен вятър, който вечерта в източните райони за кратко ще се ориентира от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

Над Черноморието ще е предимно облачно. На отделни места, главно след обяд и вечерта, ще превали дъжд. Ще духа слаб вятър от югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.