Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 05.05.2021–11.05.2021

Седмична прогноза за България 05.05.2021–11.05.2021

Днес облачността ще е променлива, след обяд - купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места и ще прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, в Източна България до умерен от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 20° и 25°, по-ниски по Черноморието.

В четвъртък ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, временно ще е до умерен, до вечерта в по-голямата част от страната ще отслабне. Дневните температури ще се повишават и максималните в повечето райони отново ще са над 25°.

В петък вятърът ще е югозападен, дневните температури ще достигнат, в отделни райони и ще надхвърлят 30°; по-ниски ще остават по Черноморието. Ще бъде предимно слънчево.

През почивните дни температурите ще се понижат, отначало главно в Северна България, а през втория ден - и на юг. През нощта срещу събота и в събота вятърът от север-северозапад ще се усили. Ще има по-значителни временни увеличения на облачността и на отделни места - краткотрайни валежи, в североизточните райони - с гръмотевици.

В неделя и в началото на следващата седмица вятърът ще се смени с източен, временно ще се усилва, особено в Източна България. В страна ще бъде предимно слънчево, но сутрин хладно, с минимални температури между 3° и 8°; в понеделник дневните температури ще се повишават.

Във вторник повече облачност ще има преди обяд над източните райони, там ще остане и по-хладно; на запад ще бъде слънчево с максимални температури до около 25°. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.