Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 10.05.2021–16.05.2021

Седмична прогноза за България 10.05.2021–16.05.2021

Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони - умерен вятър от изток-югоизток и там температурите ще се задържат по-ниски. В останалата част от страната максималните ще са между 20° и 25°

Във вторник ще остане слънчево. Сутрин, все още сравнително хладно, дневните температури ще продължат да се повишават.

В сряда денят също ще започне със слънце, но по-късно след обяд и през нощта срещу четвъртък от запад на изток ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, главно в северозападната половина от страната, ще превали и прегърми.

В четвъртък и петък въздушната маса ще остане неустойчива. Сутрин ще бъде предимно слънчево, около и след обяд на места, повече през първия ден и в Западна и Централна България, а в петък по Черноморието, ще превали и прегърми. Минималните температури ще се повишат, дневните ще останат без съществена промяна - до 23°-28°.

В събота ще е без валежи, облачността ще бъде предимно висока и средна. Вятърът ще отслабне и ще придобие южна компонента. Ще се повишат и дневните температури, в отделни райони ще достигнат и надхвърлят 30°.

В неделя се повишава вероятността за следобедни валежи в Западна България. Там и температурите слабо ще се понижат. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.