Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 14 май

Прогноза за България за 14 май

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще се задължи по-ниско от средното за месеца.

Около полунощ явленията ще затихнат и до сутринта над по-голямата част от страната ще се изясни. Минималните температури ще са предимно между 8° и 13°. Утре ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. По-голяма е вероятността за градушки в Югоизточна България. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 27°.

Над планините ще се развива купеста, около и след обяд и купесто-дъждовна облачност. До края на деня на много места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен запад-югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 15°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици, на повече места и по-интензивни в южните райони. До обяд ще духа слаб запад-югозападен вятър, който след пладне ще се ориентира от юг. Максималните температури на въздуха ще са 20-24°. Температурата на морската вода е 14-16°. Вълнението на морето ще е 2 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.