Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 15 юни

Прогноза за България за 15 юни

Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна -близко до средното за месеца.

През нощта явленията ще затихнат, а облачността над по-голямата част от станата ще намалее до ясно време. Предимно значителна ще се задържи над Източна България, където на места ще има валежи. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Утре над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време, след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Над Източна България облачността ще е по-често значителна, там на много места ще има валежи, след обяд придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат от 17-18° в източните райони до 28° в крайните северозападни, за София - около 21°.

Над планините от Западна България и Родопите ще преобладава слънчево време, след обяд с купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд, над 2300 метра - слаб сняг. В масивите от останалата част от страната облачността ще е по-често значителна с валежи, по-значителни след обяд. Ще има и гръмотевици. Ще духа умерен, след обяд силен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 5°.

Над Черноморието ще има значителна облачност с валежи, на места и с гръмотевици. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 17°-21°. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.