Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Оранжев код за интензивни валежи от дъжд е в сила за 11 области в страната

Оранжев код за интензивни валежи от дъжд е в сила за 11 области в страната

Оранжев код за интензивни валежи от дъжд е в сила за 11 области в страната, в 4 от тях дъждът ще бъде примесен със сняг, а за други 13 области кодът за обилни валежи е жълт. Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Оранжев код за обилни валежи от дъжд, примесени със сняг, важи за областите Софийска, София-град, Перник и Кюстендил. Там се очаква дъждовно време, с количества на валежите 35-50 mm, в отделни райони - и повече. С понижението на температурите дъждът ще се примесва със сняг. Такова ще бъде количеството на валежите и в областите Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Пловдив, Ловеч и Габрово, за които предупреждението е само за дъжд.

Жълт е кодът за областите Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Сливен, Търговище, Русе, Разград, Силистра и Шумен. Там също ще е дъждовно, като количествата на валежа ще са 20-35 mm, а на отделни места - и повече.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.