Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 19 октомври

Прогноза за България за 19 октомври

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

През нощта в Дунавската равнина и Лудогорието ще духа слаб северозападен вятър и ще бъде предимно ясно. На много места в низините и котловините от Южна България ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Минималните температури ще са между 5° и 10°. Утре над страната облачността ще е разкъсана, на много места - до предимно слънчево време. По-значителна ниска слоеста облачност или мъгла ще има над Югозападна България, но още преди обяд ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб северозападен, в Източна България - североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 15° и 20°. През нощта срещу сряда над югозападните и източните райони от страната облачността отново ще се увеличава и вплътнява.

Сутринта над масивите от Западна и Централна България ще има значителна облачност, а върховете ще са в мъгла. Около обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява, видимостта ще се подобри и след обяд ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 4°.

Сутринта, главно по южното Черноморие, ще има ниска слоеста облачност или мъгла, но бързо ще се разкъса и намалее. През деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб северозападен, след обяд – североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 14° - 18°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.