Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 10.01.2022–16.01.2022

Седмична прогноза за България 10.01.2022–16.01.2022

Днес валежите от дъжд ще продължат, със значителни количества в западната половина от страната. Вятърът от изток-североизток ще се усили, ще е умерен, вечерта в Източна България - временно силен и с него ще нахлува студен въздух. С понижението на температурите, след обяд и до вечерта дъждът в Северозападна България и по високите западни полета ще премине в сняг, ще започне да се образува снежна покривка. Максималните температури ще са предимно между 3° и 8°, в София около 4°.

Във вторник застудяването ще продължи и в по-голямата част от страната ще превалява сняг, но валежите ще отслабнат, през нощта срещу сряда и ще спрат. Ще остане ветровито, вятърът ще е от изток-североизток. Температурите сутринта ще са между минус 1° и 4°, през деня ще се понижават.

В сряда само на отделни места все още ще има слаби валежи от сняг. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от север, температурите ще се понижат още; минималните ще са между минус 7° и минус 2°, а и дневните в много райони ще остават отрицателни.

През следващите дни до края на седмицата вероятността за валежи е малка. Облачността ще се разкъса и ще намалее, после ще бъде променлива, над много райони често до предимно слънчево.

В четвъртък сутринта ще е студено, минималните температури на места ще са до към минус 10°, минус 12°. През деня вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне затопляне.

В петък и събота вятърът ще се усили, особено в Дунавската равнина, западната част на Горнотракийската низина и в източните райони; към неделя ще отслабне, без да стихва. Затоплянето ще продължи. Сутрин в котловините в Югозападна България ще има условия за мъгли или ниска облачност. Минималните температури ще са близки до нулата, дневните - предимно между 5° и 10°, по-високи в местата с повече вятър и по-ниски в районите със сутрешни мъгли или облачност.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.