Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 11 януари

Прогноза за България за 11 януари

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за месеца.

През следващото денонощие под влияние на бавно подвижен средиземноморски циклон, с център над крайните южни райони от Гърция и антициклон на север, метеорологичната обстановка у нас ще се усложнява. Времето ще бъде облачно с повсеместни валежи, като почти навсякъде дъждът ще премине в сняг. С умерен, в източната половина от страната и силен североизточен вятър ще продължи да нахлува студен въздух и ще застудява още. По планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Температурите ще са без дневен ход - между минус 1° и 4°. След обяд и привечер валежите ще започнат да отслабват, а през нощта срещу сряда почти навсякъде ще спрат.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа силен, по билата бурен вятър от изток-североизток. По планинските проходи ще се образуват навявания. Ще продължи да застудява и максимална температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 4°, на 2000 метра - около минус 7°

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд и сняг, значителни по южното крайбрежие. Ще духа силен североизточен вятър. Преобладаващите температури ще са между 1° и 5°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.