Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 12 януари

Прогноза за България за 12 януари

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за месеца.

През нощта облачността ще е значителна и главно в южните и планинските райони ще продължи да вали сняг. В Източна България ще духа умерен до силен северен вятър и на отделни места в Югоизточна България ще има навявания. Минималните температури ще са между минус 7° и минус 2°, в София – около минус 7°. Утре валежите в почти цялата страна ще спрат. Облачността ще се разкъсва и в повечето райони ще преобладава слънчево време. Ще е студено с максимални температури между минус 3° и 2°, в София – около минус 2°.

В планините преди обяд на много места все още ще превалява сняг, но валежите бързо ще спрат и облачността над много места ще се разкъса. По-значителна ще се задържи над Странджа и Сакар. Ще духа силен, по билата бурен североизточен вятър. По старопланинските проходи ще има навявания. Ще е студено с максимална температура на височина 1200 метра около минус 4°, на 2000 метра - около минус 7°.

По Черноморието ще е ветровито. Ще духа силен вятър от север-североизток, който през деня постепенно ще отслабва. Валежите постепенно ще спрат, най-късно по южното крайбрежие, и облачността ще се разкъсва. Ще е студено с максимални температури между минус 1° и 2°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.