Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 03.05.2022–09.05.2022

Седмична прогноза за България 03.05.2022–09.05.2022

Днес над страната ще преобладава облачно време и на много места ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 14° и 19°, в София около 14°. Привечер валежите ще спрат, а през нощта и облачността ще се разкъса и ще намалее.

В сряда облачността ще е разкъсана, преди обяд в много райони до слънчево време. Слаби краткотрайни валежи са възможни в следобедните часове само на отделни места в планинските райони и с по-голяма вероятност в югозападната част от страната. Дневните температури ще се повишат, но сутринта отново ще е хладно.

В четвъртък и петък вятърът ще е югоизточен, първия ден - слаб, втория - до умерен. Ще се затопли още и максималните температури ще са предимно между 21° и 26°, по-ниски - по Черноморието. Сутрин ще бъде предимно слънчево, около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и на места, главно в югозападната половина от страната, ще има превалявания, придружени с гръмотевици.

През почивните дни и в понеделник ще остане неустойчиво, с повишена вероятност за краткотрайни валежи и гръмотевици на места, главно в Западна България. Дневните температури слабо ще се понижат, но в по-голямата част от страната ще надхвърлят 20°, минималните ще са предимно между 7° и 12°.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.