Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 5 май

Прогноза за България за 5 май

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

До полунощ валежите навсякъде ще спрат и над по-голямата част от страната ще се изясни, значителна ще остане облачността над Североизточна България. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Минималните температури ще са между 5° и 10°, в София около 5°. Утре преди обяд над Западна и Централна България ще е предимно слънчево, а над Източна – облачността ще е значителна. Към обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони, ще има превалявания, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е до умерен от изток-североизток, вечерта ще се ориентира от югоизток. Температурите още малко ще се повишат и максималните ще са между 19° и 24°, по-ниски по Черноморието, в София около 20°.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има слаби валежи от дъжд, над около 2200 метра – от сняг; на места ще прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 6°.

Над Черноморието облачността ще е променлива и на много места превали слаб дъжд. Вятърът ще е до умерен от североизток, вечерта ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 15-17°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.