Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 23.05.2022–29.05.2022

Седмична прогноза за България 23.05.2022–29.05.2022

Днес ще преобладава слънчево време, в следобедните часове с купеста облачност. На места главно в Югозападна и Североизточна България ще превали дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър, който вечерта ще отслабне, а в Източна България ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София около 24°.

През следващите четири дни в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. В часовете около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Западна България, а във вторник и в североизточните райони ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, във вторник и сряда от изток-североизток, в четвъртък и петък ще е със западна компонента. Температурите ще се повишат и от сряда отново в много райони максималните ще достигат и надхвърлят 30°.

В събота се повишава вероятността за по-значителни по количество краткотрайни валежи и гръмотевични бури на много места в Югозападна, а в неделя в цяла Западна България. Там и дневните температури ще са с 5-6 градуса по-ниски спрямо предишните дни.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.