Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов: Отпускаме 7 млн. лв. за борба с битовата престъпност по селата

Бойко Борисовснимка: bgnes.comБойко Борисов

Кабинетът отпуска 7 милиона лева за борба с битовата престъпност по селата за първите три месеца. Ако следващото правителство иска да продължава тези действия, ще го направи, ако не, като се върнем ние –ще ги направим за цялата година. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов по време на извънредно заседание на Министерския съвет, предаде репортер на БГНЕС.

С тази инициатива се дава възможност на полицейските патрули да обгръщат голям брой населени места, да бъдат видими, да ги спират хората, докато дойдат новите служители, за да можем да направим това, което навремето имаше като квартални отговорници или районни инспектори, коментира той.

За съжаление, всичко става толкова бавно, защото в МВР администрацията е устроена така, че да обяснява как не може да стане нещо, каза Борисов. И благодари на законодателите, че в края на годината са приели закон, който дава възможност на бивши военни и пенсионери да бъдат назначавани на места, където има нужда от полиция. Те не могат да се назначени веднага, защото по закон 6 месеца трябва да преминат подготовка. Сега се подготвят над 1000 души в Симеоново и на други места. Целта е колкото се може повече полицаи да има на улицата, посочи Борисов. /БГНЕС

Ако видите грешка изберете текста и натиснете Ctrl + Enter