Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

В МВР ще назначат 3000 нови служители до края на годината

Румяна БычвароваРумяна Бычварова

В реализация на плана за борба с битовата престъпнст в МВР до края на годината ще бъдат назначени 3000 нови служители. Това ще са основно т.нар. сътрудници по охрана, които се набират сред бивши полицаи и военни, каза днес по БНТ министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

Тя допълни, че в момента вървят конкурсите за подбор и обучение на новите служители. Бъчварова уточни, че дори и тези хора няма да стигнат, за да има полицейски служител във всяко село.

Полицейското присъствие обаче щяло да се осигурява от патрулиране и въвеждане на по-мащабно видеонаблюдение. Планира се и поставянето на паник бутони на ключови места по селата, с които да се викат на място служители на полицията. Министърът на вътрешните работи в оставка каза още, че се водят и разговори за взаимодействие с частните охранителни фирми.

Според Румяна Бъчварова, за да успее планът за борба с битовата престъпност трябва съвместна работа на държавните и общинските институции. За това са възстановени 255 местни комисии за борба с битовата престъпност, като там заедно работят представители на полицията, общините социалните служби, данъчните и инспекторатите по образованието. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.