Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

В МВР ще назначат 3000 нови служители до края на годината

Румяна БычвароваРумяна Бычварова

В реализация на плана за борба с битовата престъпнст в МВР до края на годината ще бъдат назначени 3000 нови служители. Това ще са основно т.нар. сътрудници по охрана, които се набират сред бивши полицаи и военни, каза днес по БНТ министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

Тя допълни, че в момента вървят конкурсите за подбор и обучение на новите служители. Бъчварова уточни, че дори и тези хора няма да стигнат, за да има полицейски служител във всяко село.

Полицейското присъствие обаче щяло да се осигурява от патрулиране и въвеждане на по-мащабно видеонаблюдение. Планира се и поставянето на паник бутони на ключови места по селата, с които да се викат на място служители на полицията. Министърът на вътрешните работи в оставка каза още, че се водят и разговори за взаимодействие с частните охранителни фирми.

Според Румяна Бъчварова, за да успее планът за борба с битовата престъпност трябва съвместна работа на държавните и общинските институции. За това са възстановени 255 местни комисии за борба с битовата престъпност, като там заедно работят представители на полицията, общините социалните служби, данъчните и инспекторатите по образованието. / Дневник

Ако видите грешка изберете текста и натиснете Ctrl + Enter
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови