Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Турчинът, изгонен от ДАНС, агитирал за откъсване на райони със смесено население от територията на България

Турчинът, изгонен от ДАНС, агитирал за откъсване на райони със смесено население от територията на Българияснимка: btvnovinite.bg

"Лицето е свързано със създаване на антибългарски настроения в райони със смесено население, които са насочени срещу териториалната цялост и единство на нацията"

Така от ДАНС отговориха на "24 часа" за причините, поради които на турски гражданин е отнето правото на пребиваване и му е наложена забрана за влизане в страната за срок от 5 г.

Той имал статут на продължително пребиваващ в страната от няколко години. Към момента от ДАНС нямат информация дали е обжалвал принудителните мерки пред съда. Такива срещу него не са прилагани назад във времето. Със сигурност обаче лицето вече не е в България.

Турчинът обаче не е единствения, който има забрана за влизане в страната заради противоконституционни действия на наша територия.

По рано днес главният прокурор Сотир Цацаров каза, че мерките спрямо чуждия гражданин не са свързани с изборите.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.