Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ДАНС изгони още един турски гражданин, а друг вкара в черен списък

Димитыр Георгиев председатель ДАНСснимка: dnevnik.bgДимитыр Георгиев председатель ДАНС

Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) експулсира турски гражданин, отнела му е правото да пребивава у нас и е издала забрана да влиза в страната за срок от пет години, става известно от съобщение на сайта на агенцията. Причината - дейности, създаващи антибългарски нагласи в райони със смесено население в страната и застрашаващи единството на българската нация.

Друг турски гражданин е включен в информационния масив на нежеланите в страната чужденци, тъй като представлява заплаха за националната сигурност.

Миналата седмица ДАНС само за ден обяви трима турски граждани за заплаха за националната сигурност. А по-рано днес служебният вицепремиер Стефан Янев, който отговаря и за провеждането на вота, заяви, че има информация за организация на автобуси, които да пътуват от Турция към България за предстоящите избори.

Мерките, наложени от председателя на ДАНС за първия турски гражданин, са за срок от пет години. Лицето е пребивавало на територията на България от няколко години със статут на продължително пребиваващ като служител на турска държавна институция.

Според събраните от органите на ДАНС данни по време на пребиваването си турският гражданин е правил опити за придобиване на информация, представляваща държавна тайна според националното законодателство. Придобити са данни за негови действия, насочени срещу единството на нацията, и опити за оказване на въздействие върху български институции в полза на чужд държавен интерес. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.