Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ разкриха престъпна група, изготвяла фалшиви документи

Служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ разкриха престъпна група, изготвяла фалшиви документи

Служители от отдел „Противодействие на контрабандата и престъпността през държавната граница” в ГДГП и ГПУ Силистра проведоха специализирана полицейска операция на територията на София и  Силистренска област.

Документирана и преустановена е престъпна дейност, свързана с  изготвяне и разпространение на неистински документи за самоличност, свидетелства за управление на превозни средства и други официални документи – престъпление по чл.308 от НК.

Задържани са шестима български граждани, които са поръчвали, изготвяли и предоставяли за ползване неистински документи за самоличност с неистински лични данни. По първоначални данни документите били предназначени за чужди граждани, незаконно пребиваващи както на територията на страната, така и в държави от Западна Европа.

В хода на операцията, под ръководството на наблюдаващ прокурор от районната прокуратура в Тутракан, служителите на ГДГП са извършили претърсване и изземване на пет адреса и помещения на територията на столицата и на Силистренска област, оборудвани с техника за изготвяне и печатане на неистински документи.

При процесуално-следствени действия на адреси, обитавани от тримата задържани в София, са открити две помещения, оборудвани за изработване и печатане на неистинските документи. Намерени и иззети са веществени доказателства, документиращи съпричастност на всеки един от задържаните в престъпната дейност: компютри, принтери, флашки, устройства за ламиниране, защитно фолио за ламиниране на документи, течност за заличаване на данни, снимки на лица, списъци с лични данни, пластики и заготовки за документи за самоличност – с данни и със заличени данни, изготвени неистински лични карти и шофьорски книжки, документи за парични преводи, мобилни телефони и СИМ карти, както и други вещи и предмети, доказващи престъпната дейност. Разпитани са свидетели пред съдия.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.