Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Петима германци, свързани с „Ислямска държава”, бяха задържани у нас

Петима германци, свързани с „Ислямска държава”, бяха задържани у насснимка: btvnovinite.bg

Петима германски граждани, заподозрени, че са чуждестранни бойци терористи, са арестувани на ГКПП „Капитан Андреево” преди седмица. Те пътували с влак от Букурещ и за Истанбул, съобщиха от ДАНС.

Има основателни подозрения, че са част от групировката „Ислямска държава”.

Според събраните данни четирима от задържаните са помагали на терористична организация, действаща на територията на Сирия и Ирак, а петото лице, което е непълнолетно, е искало да стигне в Сирия, където да се присъедини към ИД.

Петимата са имали забрана от германските власти да напускат страната, която са нарушили. Единият от тях дори е използвал чужд паспорт – на друг германски гражданин.

Четиримата възрастни са експулсирани и вече имат забрана за влизане в България, уточниха от ДАНС.

Непълнолетният германски гражданин е предаден на дирекция „Социално подпомагане” до предаването му на членове на семейството му в Германия. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.