Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

4 години затвор за Иван Захариев - Джон Терориста

4 години затвор за Иван Захариев - Джон Терористаснимка: bnr.bg

Четири години лишаване от свобода е присъдата, която получи Иван Захариев, станал известен като Джон Терориста.

Специализираният наказателен съд призна за виновен 21-годишният българин с австралийски паспорт, роден във Виетнам, за подготовка на терористичен акт в Германия. Това е първата присъда от български съд за тероризъм. Иван Захариев бе задържан по обвиненията в края на септември месец миналата година.

Според осъдителната присъда за времето от 04.07.2016 г. до 19.09.2016г. докато е бил в гр. София, в стрелкови клуб "Левски" и в с. Войводино, общ. Марица, област Пловдив, той се е обучавал, за да придобива знания и умения за боравене с огнестрелно оръжие, включително и с автомат "Калашников".

Целта на Захариев според обвинението е била да извършване на престъпление по 115/убийство/ и по чл. 128/тежка телесна повреда/ от НК, използвайки използва придобитите от него знания и умения, и да създаде смут и страх в населението. / news.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.