Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Председателят на БХРА подаде оставка заради скандала с шведския турист

Благой Рагинснимка: btvnovinite.bgБлагой Рагин

Благой Рагин подаде оставка като председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Това потвърди той самият пред bTV.

Оставката му беше поискана от министъра на туризма Николина Ангелкова, след като Рагин коментира в медиите случая с шведския турист, ритнал камериерка в главата.

Той предизвика общественото мнение с изказването си в ефира на Нова телевизия в сряда за скандала с ритнатата в главата от шведски турист камериерка. Рагин призова да не се говори много по случая, за да не се обидят шведските туристи.

По думите му те били особено чувствителни. "Преди години имаше един случай - беше убит един барман. И те се обидиха и направиха бойкот. Няколко години не идваха по нашето Черноморие", спомни си Рагин.

Пред bTV Рагин заяви, че думите му в телевизионното интервю били извадени от контекст.

„Помолиха ме колегите да бъдем по-пестеливи в критиките, за да не попречим на бизнеса. Не трябва да хвърляме кал по шведския народ, който няма вина”, коментира още той.

Рагин определи постъпката на шведския турист като недопустима и твърдо заяви, че не е подкрепял този престъпник.

„Подадох оставка за да се успокои напрежението сред сънародниците. Поемам си вината и се извинявам”, коментира още Рагин.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники