Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ГДБОП разбри група, разпространявала фалшиви евробанкноти

ГДБОП разбри група, разпространявала фалшиви евробанкноти

В резултат на планирани действия на служители от ГДБОП и Специализираната прокуратура, на 20 юни на територията на Благоевградска област, са задържани петима участници в организирана престъпна група за разпространение на фалшиви евробанкноти и наркотици.

Те са заловени в Петрич в момент на продажба на фалшиви евро на служители под прикритие. При извършените процесуално-следствени действия в автомобила на единия от участниците са намерени и иззети 942 фалшиви банкноти от по 20 евро и 36 с номинал 50 евро. В жилището на друг са открити 249 фалшификата с номинал 20 евро и 153 от по 50 евро.

По първоначални данни групата е действала от ноември 2016 г. Участниците са внасяли фалшиви банкноти от по 20 и 50 евро в големи количества от Италия и ги продавали у нас, предимно в Петрич и Сандански, с 20% по-евтино от номинала на фалшификатите.

Освен с прокарване в обръщение на подправени парични знаци, те се занимавали и с разпространение на наркотици, основно марихуана.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.