Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

СНС остави в ареста трима души, разследвани за тероризъм и разпространение на тютюн за наргиле

СНС остави в ареста трима души, разследвани за тероризъм и разпространение на тютюн за наргиле

Специализираният наказателен съд остави в ареста трима души, задържани на 29-и септември, които са разследвани за две престъпления – тероризъм и разпространение на тютюн за наргиле. По информация от прокуратурата тютюнът е бил предназначен за продажба не само у нас, но и в Холандия, Германия и Франция.

С парите от тази дейност е била финансирана дейността на основната фигура в групата – сириец, който от 2008-ма година има българско гражданство.

По информация на прокуратурата той е високопоставен представител на терористичната групировка "Ислямска държава".

От прокуратурата отказаха да съобщят какъв е бизнесът, с който в България се е занимавал този мъж, само казаха, че през 2013 година той заминава за Сирия, където се присъединява към ИДИЛ. Когато се връща през 2016 година създава групата си за производство на тютюн, като според говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова това била възможност да прикрива основната си дейност - тероризма. Що се отнася до високопоставената му позиция в "Ислямска държава", тя се доказвала с документ, който прокуратурата открила, но за който отказа повече подробности. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники