Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Чиновник от Министерството на икономиката е задържан за измама

Чиновник от Министерството на икономиката е задържан за измамаснимка: dnevnik.bg

Служител на Министерството на икономиката е обвинен за измама, съобщи пресцентърът на прокуратурата. Държавният служител и негов съучастник са задържани при след акция на специализираното звено "Антикорупция", проведена днес под ръководството на ДАНС.

Акцията е по сигнал от началото на октомври на министъра на икономиката. В хода на разследването до момента е установено, че служителят на Министерството на икономиката и негов съучастник са възбудили и поддържали заблуждение у различни граждани - кандидат-бенефициенти по процедура "Енергийна ефективност", че са в състояние да им съдействат представените от тях проекти да получат максимално безвъзмездно финансиране срещу процент от сумата.

Единият задържан е младши сътрудник от Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" при Министерството на икономиката. Съучастникът му се представял пред кандидат-бенефициентите за длъжностно лице от министерството. Той е осъждан многократно, в това число и за престъпления против собствеността, посочва държавното обвинение.

Двамата са задържани за срок до 72 часа и са им повдигнати обвинения за измама в съучастие. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники