Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Автобус се преобърна на магистрала "Тракия"

Автобус се преобърна на магистрала "Тракия"снимка: nova.bg

Пътнически автобус се преобърна в канавка на автомагистрала “Тракия” в понеделник вечер. Тойэсе е движел от София за Слънчев бряг.

Автобусът на "Юнион Ивкони" е пътувал по линията София - Слънчев бряг.

Катастрофата е станала между Зимница и Карнобат, около 22 часа.

Пострадалите са 16 души, като според информация на Нова телевизия по-голямата част са откарани до болницата в Ямбол, двама са били транспортирани до Бургас. Сред пострадалите има и чужденци.

“Няма тежко пострадали пътници”, заяви изпълнителният директор на “Юнион Ивкони” Георги Атанасов.

Първоначалната версия бе, че автобусът е бил засечен от лек автомобил и това е предизвикало катастрофата.

Пострадалите пътници обаче твърдят, че шофьорът е заспивал от преумора, тъй като той е изпълнявал същия курс, но рано сутринта в посока от Слънчев бряг към София. Изпълнителният директор на фирмата обясни, че все още не може да изясни случая дали същъят шофьор е бил на смяна и сутринта и кой е карал сутрешния автобус.

От фирма „Юнион Ивкони” признават, че не е имало втори шофьор, но този, който е управлявал катастрофиралия автобус, е спазил правилата за управление и почивка.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.