Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

5 милиона лева за 10 месеца спечелиха "ало" измамници

Румяна АрнаудоваРумяна Арнаудова

Телефонни измамници използват името на главния прокурор Сотир Цацаров и на премиера Бойко Борисов, за да обират жертвите си. Ако ви се обадят и ви кажат, че Борисов и Цацаров лично ръководят полицейска акция, не вярвайте. Това е най-новата схема за измама. Това каза в ефира на Нова телевизия говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

По официални данни от началото на годината на телефон 112 са подадени над 11 000 сигнала за телефонни измами. Колко са измамените е сложен въпрос, защото не всички подават жалби. Регистрираните в полицията обаче са 645, а разкритите престъпления са едва 89.

А само от началото на тази година телефонните измамници са спечелили над 5 милиона лева.

Румяна Арнаудова призна, че тя самата е ставала обект на телефонни измамници – веднъж на мобилен и втория път на стационарния телефон в прокуратурата. Случката била от преди една година. Но Арнаудова не се поддала на думите на измамниците. Първият път уж нейна племенница я потърсила, зашото претърпяла катастрофа. Втория я потърсил уж роднина, който има нужда от средства за операция.

"Опитах се да играя роля, но те бързо се ориентират и прекъсват разговора", каза тя.

По думите й не може да се проследи от къде е извършено телефонното обаждане, което е основна пречка при разкриването на такива престъпления.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.