Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Четири огнища на инфлуенца по птиците са констатирани до момента на територията на страната

Четири огнища на инфлуенца по птиците са констатирани до момента на територията на странатаснимка: dnevnik.bg

Общо четири огнища на болестта Инфлуенца по птиците (грип) са констатирани към момента на територията на страната, едно на територията на Област Добрич, едно на територията на Област Хасково, едно в Област Сливен и едно в област Ямбол. Това съобщиха от пресцентъра на БАБХ.

Последното огнище е констатирано в животновъден обект за отглеждане на патици находящ се в село Зимница, община Стралджа, област Ямбол, където са умъртвени близо 8 хиляди патици.

За ликвидиране на огнищата са взети всички мерки съгласно ветеринарномедицинското законодателство. Птиците в 3 километровата зона около констатираните огнища са умъртвени по хуманен начин. Извършват се постоянни клинични прегледи в 10 километровата зона около огнищата. Към момента е забранено населването на животновъдни обекти с новоизлюпени водоплаващи птици на територията на цялата страна.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.